Solafskærmning / Skyderammer

Skyderammer - mobile skodder

Solatek skyderammer er solafskærmning med hele rammer, der kan skydes fra side til side. Denne type kan monteres på høje facadepartier og tilfører bygningen et eksklusivt udtryk.

Solatek skyderammer er en lodret solafskærmning med enten vandrette aluminiumslameller, olierede trælameller eller perforeret aluminiums hulplade.

Solatek skyderammer er solafskærmning med hele rammer

Fastgørelse

Solatek skyderammer fastgøres til facaden eller tilstødende bærende bygningsdele. Fastgørelsen udføres i køreskinne i top og styreskinne i bunden af skærmen. Det er vigtigt, at montageunderlaget for solafskærmningen kan optage dennes laster.
 

Vejrbestandige materialer

Alle materialer i Solatek skyderammer er beregnet til montage udvendigt. Køre- og styreskinner udføres i aluminium, ligesom alle rammeprofiler udføres i aluminium. Kørehjul og samlingsbolte udføres i rustfrit stål og bundstyr udføres i hårdt fiber plastmateriale.
 

Overflader

Alle aluminiumsprodukter kan leveres med enten en anodiseret overflade eller en pulverlakeret overflade. Den mest almindelige anodiseringsform er naturanodisering, men aluminiumsprodukterne kan også fås i bronze- eller guldanodisering. Lagtykkelsen til udendørs brug er ca. 20 my.
 

Mange variationer

I princippet er det kun fantasien, der sætter grænsen, når det kommer til, hvilke profiler eller beklædning der skal monteres på skyderammerne. Dog er der tekniske, såvel som vejrmæssige begrænsninger.

 

Solatek skyderammer udføres med enten vandrette aluminiumslameller, olierede trælameller eller perforeret aluminiumshulplade. Inden for disse tre kategorier findes et stort antal varianter, farver og former.

Rammeprofilet udføres dog altid i aluminium pga. styrke og holdbarhed.

     Aluminiumslameller 
       Aluminiumslameller
    trælameller
      Trælameller
   Ramme med perforeret aluminiumsplade
     Perforeret hulplade
 
 

Bevægelighed

Solatek skyderammer udføres KUN med faste lameller. Skyderammer kan dog udføres automatisk skydebare med 230 V motor og med enten fjernbetjening eller med kontakt for betjening. Rammerne kan udføres enkeltvis eller så de kører sammen parvis. Alle motorsystemerne opfylder EU-kravene for anvendelsessikkerhed for motoriserede skyderammer.
 

Anvendelsesmuligheder

Motorsystemerne kan anvendes på alle bygningstyper. Standardsystemerne er bygget, således at rammebredden maksimalt må være 40 mm og maksimalt veje 80 kg. Motorsystemet er enkelt at betjene - sæt strømmen til og den intelligente styring er forprogrammeret med alle nødvendige indstillinger. Der findes dog også alternative styringsindstillinger.

Selve træksystemet er simpelt opbygget med tandhjul og tandremme. Alle skinner, beslag og mekaniske dele afdækkes med en aluminiumsdækkasse, som naturligvis kan demonteres for vedligeholdende service.

  
Kontakt os for yderligere oplysninger om skyderammer.

Mere information

Eksempler på skyderammer

Brochure:
Solatek A/S | CVR: 33 95 21 55 | Markskellet 4, Bønnerup Strand, DK-8585 Glesborg  | Tlf.: +45 86 99 88 28 | info@solatek.dk