Nyheder / Nyhedshistorik

Nyheder i deres fulde længde

   
 Retspsykiatrien Viborg
August 2017 monterede Solatek solafskærmning på Retspsykiatrien VIborg etape 2.
Lamelafskærmning udført i S-Wing 250 ekstruderede aluminiumsprofiler.
Monteret på spærprofiler mellem vægkonstruktionerne.
Lamellerne er drejbare med motor for hver etage med individuel styring.
Etagerne er forbundne til central styring med solvagt.
Der er etableret gangbroer.
 
 

 

Maj 2015

Rigshospitalets nye parkeringshus er i skrivende stund ved at få monteret det sidste af sin unikke facadebeklædning som Solatek har produceret i eget hus, og som henover foråret er blevet monteret etapevis af Solateks egne montører.
 
"Det er et særpræget projekt som har krævet alle vores kompetencer, og ikke mindst et team af underleverandører som har brændt lige så meget for projektet som vi selv har. Projektet har foruden en god omtale og et enestående referenceprojekt, også givet os nogle nye kompetencer og dermed lært os en masse".
 
Vi er meget stolte af resultatet og har nu fuld fokus på de mange nye projekter vi starter op henover sommer og efterår.
______________________________________________________________________

April 2015

Marts 2015

Rigshospitalets nye parkeringshus i København, SOLATEKs største enkeltstående ordre til dato, skyder i vejret. SOLATEK leverer og monterer arkitektonisk facadebeklædning til Rigshospitalets nye 24.000 m2 store parkeringshus i 10 forskudte dæk. Beklædningen består af en bærende konstruktion og det unikke facadeudtryk lavet af massive, twistede aluminiumslameller der pryder bygningens 14 meter høje facader.

Første etape af den unikke facade består af mere end 400 montagebeslag som skal fastholde den bærende rammekonstruktion. Selve facaden er et puslespil med næsten 300 elementer, med hver deres særprægede mønster af lige og twistede lameller. Rammen som bærende konstruktion og samtlige beslag er malet i grå nuance som passer til resten af Hospitalet, mens lamellerne bliver en knækket hvid som skarp kontrast til råhus og Fælledparkens grønne natur overfor.
______________________________________________________________________
DTU i København er for tiden under en omfattende opgradering, SOLATEK har i kraft af gode referencer på stedet og en ihærdig indsats hos arkitekter og entreprenører, fået til opgave at levere og montere solafskærmning på den nye AGORA bygning. AGORA er en sammenbygning af eksisterende faciliteter og de nye facader skal prydes med en lamelafskærmning i samme sorte nuance som er, andre steder på DTU.

Ordren på næsten 4 kilometer lamelprofil er allerede nu på vej i produktion. Lamellerne sammensættes med såkaldte juletræerne i små elementer på eget værksted, dette sikre en hurtig og effektiv montage med minimale omkostninger. Ordren der er blandt SOLATEKs største løber henover foråret.

Februar 2015

Som et led i udviklingen af virksomheden og vore produkter, har SOLATEK i et halvt års tid arbejdet på at blive ISO certificeret efter DS/EN 1090. Certificeringen som kom på plads uden anmærkninger, giver SOLATEK en dokumentation på vores høje kvalitet, og skal sammen med CE mærkning gøre SOLATEK kvalificeret til de store projekter

Januar 2015

December 2014

I den kolde vinterperiode vi går i møde har SOLATEK travlt, vi er blandet andet i fuld gang med det nye VIA Campus i hjertet af Aarhus. De nye bygninger på den gamle Ceres grund, bliver skærmet for direkte sollys med kasketskygger af vandrette, sortmalede lameller. Projektet stiller store krav til fleksibilitet da en anseelig del af solafskærmningen skal tilpasses de enkelte bygningers særprægede facon, samt vinduernes forskellige mål.

SOLATEK samler på eget værksted solafskærmningen i håndterbare størrelser for at sikre en ensartet og hurtig montage. Denne modulløsning sikre en fleksibel montage, der bliver nem at følge og som kan tilpasse sig byggeriets takter. Projektet forventes afsluttet i løbet af foråret.

November 2014

SOLATEK har ansat en ny mand til kontoret i Bønnerup, Michael Lind Christensen skal primært stå for projektering og styring af større projekter, men vil sideløbende være beskæftiget med mange andre opgaver. Michael har en baggrund som bygningskonstruktør, vi byder ham hjertelig velkommen.

”Jeg ser meget frem til at være en del af en virksomhed med spændende projekter og i rivende udvikling, der venter et stort ansvar som jeg glæder mig meget til”.

August 2014

Solatek A/S skal leverer facadeafskærmning til Rigshospitalets P-hus. Solatek A/S leverer for hovedentreprenøren LM Byg A/S arkitektonisk facadeafskærmning til Rigshospitalets nye 24.000 m2 store parkeringshus.
Leverancen, der er Solateks hidtil største enkeltordre, både hvad angår omsætning og volumen, består af ca 90 tons, flade alu-lameller, drejet, "twistet", i forskellige grader på etagerne for at opnå den arkitektoniske ønskede effekt.
I kraft af Solateks kompetencer og erfaring indenfor solafskærmning med alu-lameller, har firmaet fået opgaven at levere og montere den specielle lamel facade til Parkeringshuset. Parkeringshuset opføres i 10 parkeringsdæk, samt terrændæk og 1 kælderetage, etagerne udformes som ”split-level” med plads til i alt 665 personbiler og forberedes til en udbygning til 1.000 personbiler. 
Opgaven, der fylder godt i rækken af Solateks mange specialopgaver, produceres omkring årsskiftet og udføres i foråret 2015
Solatek A/S | CVR: 33 95 21 55 | Markskellet 4, Bønnerup Strand, DK-8585 Glesborg  | Tlf.: +45 86 99 88 28 | info@solatek.dk